Fredag  18  September  2020

Kommittén för Humanitär Verksamhet

Röda Fjädern – T1 diabetes - Barndiabetesfonden – Glasögoninsamling

Britt-Marie Weidby LC Jönköping

Röda fjädern avslutades 13 06 30 men många klubbar hörde av sig och ville fortsätta under hösten. För de som så önskar är det ok. Det är då viktigt att redovisa till DK i början av 2014. På RM i maj kommer det officiella överlämnandet till Barndiabetesfonden. Följ den fortsatta insamlingen på MD:s hemsida. Läs Lisa Hillerströms berättelse i The Lion nr 6
Vill ni stödja barndiabetesfonden utan att det kostar er något? Bra då näthandlar ni via Godhandling.se 200 butiker och 73 organisationer är anslutna. Varje köp ger pengar till DIN utvalda organisation utan att det kostar dig något extra.

Typ1 Diabetes
Det finns en PowerPoint presentation på distriktets hemsida som belyser skillnaden på diabetes T1 och diabetes T2. I media står det ofta enbart diabetes vilket är mycket vilseledande. Det finns en bild som på ett enkelt sätt beskriver de klassiska symptomen.
Hör gärna av om ni har några funderingar.

Barndiabetesfonden bildades 1989. Grundare är Johnny Ludvigsson med stöd av Astrid Lindgren.  Året därpå på RM i Västerås togs det ett beslut att Sveriges lions skulle stödja fonden. Det finnas en PowerPoint på distriktets hemsida där bl.a. syftet med fonden och styrelsen presenteras.

Glasögoninsamling
Nuvarande PowerPoint är uppdaterad i september 2013. Den finns på distriktets hemsida.

Länkar:

Hela brevet: Brev Kommittén Humanitär verksamhet
Barndibetsfonden: Barndiabetsfonden 2013-2014
Typ1 och Typ 2 diabetes:Typ 1 diabetes 2013-2014
Glasögoninsamling: Glasögoninsamling 2013-2014

Senast uppdaterad (2014-08-25 22:48)